Over

Dit is een one-man-site. Er zit geen organisatie achter. Doelstelling van de site is mensen die overwegen naar Santiago de Compostela te fietsen uitgebreid te informeren over zoveel mogelijk aspecten van deze fietstocht. Het kenmerk ‘one-man-site’ betekent ook dat de tekst subjectief is, n=1 in statistisch jargon.
De ambities ‘uitgebreid’ en ‘zoveel mogelijk’ leiden er mede toe dat de site veel, mogelijk teveel, tekst bevat. Waar tekst van andere sites is gekopieerd staat een bronvermelding.

De site bestaat sinds begin 2010. Het totaal aantal views per eind 2015 was ruim 182.000. Mat Knaapen is sitebeheerder, te  bereiken via sanxacobeo@hotmail.nl

Er zit geen commerciële drive achter deze site. Het is ‘liefdewerk oud papier’. De site kent geen advertenties. Links naar wél commerciële sites (webwinkels, vliegmaatschappijen, Camino-organisaties, fietsfabrikanten, etc.) zijn niet gesponsord. De keuze naar welke sites wordt gelinkt is bepaald door de sitebeheerder. De daarbij gehanteerde criteria zijn de relevantie en de kwaliteit van de informatie op de site waarnaar wordt gelinkt.

Omdat niet alle foto’s uit eigen archief zijn kunnen er auteursrechtelijke problemen zijn betreffende het gebruik van bepaalde foto’s. Stuur in dat geval een mail naar sanxacobeo@hotmail.nl

 

 

 

Advertenties

3 Reacties to “Over”

 1. Laurie Faro Says:

  Beste Mat,
  Via de website van het Genootschap kwam ik terecht op je website. Wat een nuttige en praktische website! Zou ik de link naar de site mogen opnemen in onze database PILNAR?
  Alvast heel hartelijk dank voor je medewerking!
  Hartelijke groet, Laurie Faro

 2. matknaapen Says:

  Beste Laurie,

  Omdat ik nog geen publicatie van je onderzoek kon vinden en het wel relevant vond de uitkomsten ervan op mijn site op te nemen, heb ik ze alvast zelf benoemd. Op basis van gezond boerenverstand. Ben benieuwd naar jouw resultaten. Hieronder mijn idee van de motieven. Het is een (per persoon verschillende) mix van:

  1. Avontuur.
  Veel mensen zoeken naar avontuur. Voor de ene is een bezoek aan Amsterdam al een avontuur en voor de ander moet je denken aan een reis door het Amazonegebied. Naar Santiago fietsen is voor de meeste pelgrims enigszins avontuurlijk, tenzij men de reis maakt onder de hoede van een van de vele reisorganisaties die deze niche hebben ontdekt.

  2. Prestatie.
  Er zijn fietsers voor wie de prestatie de boventoon voert. Kilometers maken, hoogtemeters overwinnen. Maar ook voor de doorsnee pelgrim speelt zo nu en dan de drang naar presteren.

  3. Cultuur.
  Omdat de Camino en Europa een lange geschiedenis hebben, is er veel cultuur te snuiven op de Camino. In dorpen, stadjes en steden. In musea, kloosters en kerken. Er zijn maar weinig notoire cultuurbarbaren die naar Santiago fietsen. De anderen bezoeken wel eens een kerk of zelf s een museum.

  4. Spiritualiteit.
  Dit motief is wat U moet aankruisen op het formulier in Santiago om een officieel compostela te krijgen. Voor veel pelgrims is dat ook een werkelijk motief. Soms op religieuze gronden maar voor velen biedt de Camino fietsen tijd en gelegenheid om de vragen des levens te overdenken. Of na te denken over de vraag ‘hoe verder in mijn leven’.

  5. Ontspanning.
  Een uiterst belangrijk motief. Op de Camino moet niks en mag alles.

 3. Henk Noordkamp Says:

  Beste Mat,
  Binnenkort (8 mei) vertrekken wij Stef en Henk voor onze tocht naar Santiago de Compostela. Zonder de informatie die jij allemaal op je site publiceert en heb uitgezocht, was voor ons de voorbereiding niet zo geweest als nu. Er zal altijd wel iets niet goed gaan maar de kans hierop wordt met zoveel informatie wel minder. Nogmaals bedankt voor de vele vele tips.
  Groeten Stef en Henk

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s


%d bloggers liken dit: